вівторок, 6 жовтня 2015 р.

кращі фотокамери



Краща захищена фотокамера

Серед випущених у 2014 році компактних фотоапаратів із захищеним корпусом виділяються дві моделі. 

Це Olympus Tough TG-3 і Nikon Coolpix AW120. Обидва апарату вдало поєднують непогані за мірками свого класу фотографічні можливості і солідний запас стійкості до різних несприятливих факторів зовнішнього середовища. При цьому камери досить сильно різняться між собою у багатьох технічних деталях, що робить вибір між ними не таки вже й простою справою.

Так, Nikon Coolpix AW120 володіє інформаційним дисплеєм з помітно кращою деталізацією, у нього ширше діапазон фокусних відстаней оптики, більш швидкісний режим серійної зйомки, менші габарити і більш ефективно працюючий акумулятор.



У свою чергу, корпус Olympus Tough TG-3 краще захищений і витримує падіння з 2 метрів і ударну дію в 1000 ньютонів. Оптика апарату не така універсальна з фокусною діапазонів, зате світлосила її на широкому кінці більше. Крім повністю автоматичних режимів зйомки, Olympus Tough TG-3 дозволяє працювати в пріоритеті діафрагми. У Olympus Tough TG-3 в наявності порт HDMI і повноцінно працюючий модуль Wi-Fi, що дозволяє, серед іншого, управляти камерою з допомогою смартфона.



Що стосується якості знімків, то тут не варто забувати, що і Nikon Coolpix AW120, і Olympus Tough TG-3 по суті своїй є рядовими компактними камерами з матрицею скромного розміру. Роздільна здатність матриці у них однакове — 16 мегапікселів. Трохи кращою картинку Olympus Tough TG-3 робить технологія зворотного підсвічування BSI, яку інженери Nikon у своїй моделі чому вирішили не застосовувати.


Саме останній факт схиляє наших експертів віддати перемогу Olympus Tough TG-3 у номінації «Краща захищена фотокамера 2014 року».

Немає коментарів:

Дописати коментар